0
0,00 0 elementów

Brak produktów w koszyku.

Sycylijska Bruschetta z pomidorów | 180g

19,90 Brutto

Tradycyjna sycylijska bruschetta, bez konserwantów!

Bruschetta to typowo włoska przekąska, której historia sięga aż XV wieku. W pierwotnej formie bruschetta była znacznie skromniejsza od dzisiejszych wersji bogatych w różnorodne dodatki. Pracownicy grillowali kromki chleba, nacierali je czosnkiem, a następnie skrapiali świeżą oliwą i posypywali odrobiną soli. Dziś najbardziej rozpowszechnioną wersją bruschetty jest grzanka z oliwą, pomidorami i bazylią.

Składniki:
Świeże pomidory (93%), oliwa z oliwek extra vergine, czosnek, bazylia, ostra papryczka, sól.

10 w magazynie

Podziel się:

Tradycyjna sycylijska bruschetta

Prosty i naturalny skład

Bruschetta Siciliana to sycylijska pasta, bogata w soczyste, dojrzewające w słońcu pomidory, idealnie doprawiona odrobiną czosnku i chili.

Jest to klasyczne danie sycylijskiej kuchni, które podaje się na zimno i świetnie komponuje się z grzankami lub opiekanym chlebem. Polecamy spróbować również jako sos do spaghetti lub jako dodatek do dań 🙂

Bruschetta sycylijska z pomidorów
Bruschetta sycylijska z pomidorów

Tradycyjna sycylijska przekąska w Twoim domu!

Bruschetta to tradycyjna włoska przekąska, której korzenie sięgają XV wieku. Była szybkim i prostym posiłkiem dla rolników pracujących w tłoczniach oliwy. Pracownicy krótko opiekali chleb, nacierali go czosnkiem, a następnie polewali świeżo tłoczoną oliwą i posypywali odrobiną soli.

Dziś najbardziej powszechną wersją bruschetty jest grzanka z oliwą, pomidorami i bazylią.

Zobacz również

Sycylijska Caponata z bakłażana

Bakłażany po sycylijsku "Caponata Siciliana" | 180g

18,90 Brutto

11 w magazynie

Sycylijskie oliwki z pestką

Oliwki Sycylijskie z pestką | 300g

15,90 Brutto

12 w magazynie

Migdały sycylijskie, obrane

Obrane Migdały Prosto z Sycylii | 250g

25,90 Brutto

5 w magazynie

cartmagnifiercrossmenuchevron-down